Sat. Apr 13, 2024
ћирилица /латиница

Договорена подршка изградњи зграде СШЦ Источна Илиџа

Извор: Филтер/Мира Костовић

Након састанка градоначелника Источног Сарајева и начелника општина у саставу града са руководством Републике Српске, саопштено је да ће се у овом граду радити још неколико значајних инфраструктурних пројеката.

Градоначелник Источног Сарајево Љубиша Ћосић рекао је да се говорило о наставку изградње неколико важних пројеката, међу којима су обданишта у Источном Новом Сарајеву и Палама и позориште. Такође, разговарано је о
наставку улагања у образовни сектор, те изградњи основне школе у Источном Новом Сарајеву.

“Драго ми је да смо добили подршку да уђемо у процес изградње зграде Средњошколског центра у Источној Илиџи”, рекао је Ћосић након састанка.

Саопштио је и то да је одлучено да се до јуна заврши пројектна документација изградње треће траке преко Романије, као и да се уђе у етапно проширење саобраћајнице Војводе Радомира Путника у Источном Новом Сарајеву и Источној Илиџи.

“Проширење саобраћајнице Војводе Радомира Путника са припадајућим кружним токовима може се урадити у року од годину до три године. Коначно ће бити завршени и радови на згради Позоришта у Источном Новом Сарајеву, која ће бити еминентан објекат културе, важан не само за град већ за цијелу регију. Добили смо подршку од предсједника и руководства за наставак активности на изградњи објекта Кинотеке, Библиотеке на Палама, Музеја. Подршку су добили и пројекти на подручју општине Соколац”, додао је Ћосић.

Он је навео да је министар финансија Српске Зора Видовић позитивно реаговала на захтјев општине Источни Стари Град за више финансијских средстава од ПДВ-а, што ће, како је оцијенио, донијети финансијску стабилност овој локалној заједници.

Ћосић је додао да је било ријеч и о пројектима Градске куће на Сокоцу која је везана за ову локалну заједницу, те Градске куће на Палама, чиме се показује да не постоји никакав дуализам у саставу града.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com