Fri. Apr 19, 2024
ћирилица /latinica

Danas akademija posvećena Dobrici Eriću

Izvor: Srna

Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo u petak, 29. marta, organizuje akademiju povodom pet godina od upokojenja srpskog pjesnika Dobrice Erića.

Na akademiji će učestvovati “Srbski pravoslavni pojci” iz Beograda, pjevačke grupe “Prosvjeta” iz Vukovara i “Srpski vez” iz Kumanova, te Helena Miljević iz Kukujevaca i Helena Inić iz Gračanice, saopšteno je iz Kulturnog centra.

Početak akademije zakazan je za 17.00 časova u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

Dobrica Erić bio je srpski književnik, pjesnik, prozni i dramski pisac. Autor je više romana, pet knjiga lirske proze, 23 zbirke pjesama, pet pozorišnih drama i 40 knjiga za djecu.

Bio je član Udruženja književnika Srbije i mnogih drugih značajnih asocijacija, među kojim i Udruženja za kulturu, umjetnost i međunarodnu saradnju “Adligat” u Beogradu, gdje se nalazi dio pjesnikove zaostavštine, u okviru Zbirke književnika Dobrice Erića.

Erić je zaslužni umjetnik grada Beograda, a djela su mu prodavana u milionskom tiražu i mnoga prevedena na strane jezike. Preminuo je 29. marta 2019. u 82. godini.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com