Sat. Apr 20, 2024
ћирилица /латиница

Весна Милетић – фудбалски судија и доктор физике

Извор: Срна

Весна је прошле године постала и доктор физике, а од ове године је фудбалски судија са ФИФА знаком и доцент на Катедри за математику и физику Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву

Универзитетски професор и фудбалски судија Весна Милетић са Пала недавно је изабрана за најбољег фудбалског судију Републике Српске и освојила награду “Ратко Крагуљ”, која јој, како каже, представља мотивацију да буде још боља.

“Ова награда признање је за мене, као и за Удружење фудбалских судија и инструктора Сарајевско-романијске регије, јер без огромне подршке не бих била ту гдје јесам”, наводи за Срну Милетићева и напомиње да планира максимално да се посвети суђењу.

Милетићева, која спортску правду дијели на теренима широм БиХ, у априлу ће судити свој први турнир на Европском првенству до 19 година за жене у Летонији, те вјерује да ће све добро проћи.

Она откирва да јој је сан увијек био да постане међународни судија и суди утакмице на високом такмичарском нивоу.

Као свестрана личност, Милетићева је основну школу завршила на Палама, средњу математичку гимназију у Сарајеву, основне студије математике и физике на Филозофском факултету на Палама, док је мастер студије завршила на Природно-математичком факултету у Новом Саду.

Весна напомиње да је прошле године постала и доктор физике, а од ове године је фудбалски судија са ФИФА знаком и доцент на Катедри за математику и физику Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Ова тридесетдвогодишња Паљанка каже да није било лако ускладити све обавезе на оба поља, али и наглашава да јој је љубав према фудбалу била покретач и мотивација за свакодневне обавезе које су потребне у свијету суђења.

Она истиче да без подршке и разумијевања управе Универзитета у Источном Сарајеву не би могла постићи све резултате.

У Бањалуци је 14. марта, у организацији Фудбалског савеза Српске и “Спортског журнала”, одржана 13. манифестација “Дан фудбала Републике Српске”, на којој су уручене награде и признања најзаслужнијим појединцима и колективима.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com