Sun. Apr 14, 2024
ћирилица /латиница

Упозорење на олујни вјетар

Фото: Бета/Драган Гојић

Извор: Филтер

Из ХМЗ Републике Српске саопштено је да ће од данас до суботе, 24. фебруара, дувати олујни вјетар. Додаје се да ће током викенда у Херцеговини бити и обилних падавина усљед којих је могућ пораст бујичних водотокова и проблеми са отицањем воде у урбаним зонама.

Данас су удари вјетра од 70 километара на час могући у вишим предјелима на западу, на истоку и југу до 60 километара на час, а од 30 до 40 километара на час у Семберији и Посавини.

Сутра ће бити вјетровито уз јак и олујни вјетар који ће понегдје у Крајини бити и 80 километара на час, а удари од 40 километара на час очекују се на сјевероистоку, односно у Семберији и Посавини, док ће на југу и западу бити до 70 километара на час.

Током ноћи и ујутру у суботу, 24. фебруара, очекује се јак до олујни вјетар, који ће почети да слаби на сјеверу, а до средине дана и у осталим предјелима, а тог дана очекују се удари до 80 километара на час на југу и западу Републике Српске, а од 30 километара на час на сјеверу Српске.

Сутра увече падавине ће јачати у Херцеговини, гдје ће у суботу и недјељу, 24. и 25. фебруара, бити и обилне – очекује се од 80 до 120 литара кише по метру квадратном, локално и до 150.

У осталим предјелима се очекује знатно мања количина падавина.

Можда сте пропустили