Sat. Apr 13, 2024
ћирилица /latinica

Potvrđena optužnica protiv muškarca zbog nasilja u porodici

Izvor: Srna

Osnovni sud na Sokocu potvrdio je optužnicu protiv muškarca čiji su inicijali S.S. jer je prijetio supruzi da će je ubiti iz puške, govorio joj pogrdne riječi i vukao je za kosu.

Optužnicom se S.S stavlja na teret da je 21. oktobra 2021. godine u porodičnoj kući u Beogradskoj ulici u opština Istočno Novo Sarajevo, primjenom nasilja, prijetnjom, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio spokojstvo, tjelesni integritet i duševno zdravlje svoje supruge N.S.

Optuženi je u spavaćoj sobi neovlašteno držao poluautomatsku pušku sa osam metaka u spremniku, kao i 38 metaka kalibra 7,62 milimetra, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu je, nakon sprovedene istrage, 29. januara podiglo optužnicu protiv S.S. zbog krivičnih djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com