Fri. Apr 12, 2024
ћирилица /латиница

Нијагарини водопади у бојама српске заставе

Извор: Танјуг

Амбасада Србије у Отави организовала је пријем поводом Дана државности Србије, којем је присуствовало више од 230 званица, а поводом Дана државности Србије Нијагарини водопади били су освијетљени у бојама српске заставе.

Свечаности у Амбасади Србије у Отави присуствовали су представници Сената Канаде, Доњег дома парламента Канаде, представници Министарства спољних послова Канаде, представници дипломатског кора, српске дијаспоре и друге угледне званице.

Амбасадор Србије Дејан Ралевић и замјеник министра спољних послова Канаде Александар Левек истакли су на пријему традицонално добре односе Србије и Канаде.

Ралевић и Левек су нарочито указали на значај српске дијаспоре која повезује двије земље, као и на економску сарадњу која све више добија на значају.

Гости су имали прилику да на скупу који је почео интонирањем српске и канадске химне чују и Другу руковет Стевана Мокрањца у извођењу црквеног хора цркве Светог Стефана у Отави.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com