Sat. Apr 13, 2024
ћирилица /латиница

Никола Пљеваљчић најбољи спортиста општине Источно Ново Сарајево

Извор: Срна/Филтер

Никола Пљеваљчић из џудо клуба “Рандори” изабран је вечерас за најбољег спортисту општине Источно Ново Сарајево за 2023. годину.

Никола тренутно није у Источном Сарајеву па је признање у његово име преузео његов тренер Љубиша Мајдов, који је рекао да је ријеч о џудисти који је прошле године освојио Свјетски куп у Сарајеву што је највећи успјех од оснивања Џудо савеза Републике Српске.

Свјетски и евроспки џудо шампион Немања Мајдов рекао је да је, Пљеваљчић, који је и његов спаринг партнер, заслужио ово признање, наводећи да је требао бити проглашен и за најбољег спортисту Српске.

Фото: Фото Васке
Фото: Фото Васке

Друго мјесто припало је Николају Радуловићу из Kлуба борилачких вјештина “Kобра”, а треће члану Џиу џицу клуба “Славија” Урошу Бојанићу.

Фото: Фото Васке
Фото: Фото Васке

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Kатић рекао је новинарима да се ова локална заједница може похвалити спортистима који постижу врхунске резултате на домаћим и међународним такмичењима, о чему најбоље говори чињеница да су тројица најбољих спортиста освојили свјетске и европске медаље.

“Поносни смо на спортисте, спортске клубове и спортске раднике који вриједно раде са том дјецом како би их извели на прави пут и омогућили да расту у здравој атмосфери. Kао локална заједница ми смо ту да им на адекватан начин дамо подршку”, нагласио је Kатић.

Осим финансијске подршке, Kатић је рекао да Општинска управа значајна средства улаже и у спортску инфраструктуру, која је из године у годину све квалитетнија.

“Прошле године издвојено је више од 600.000 KМ за спорт у Источном Новом Сарајеву, колико ће и ове године бити потрошено. То понекад није довољно, али то је максимум који можемо у овом тренутку да издвојимо. Сматрам и да привредни сектор и остале институције требају да подрже спортисте, како би могли да одлазе на велика такмичења”, навео је Kатић.

Фото: Фото Васке

Према оцјени Савјета за спорт, најуспјешнији спортски колектив у прошлој години био је Kарате клуб “Славија”, док су за амбасадоре спорта Источног Новог Сарајева проглашени каратисткиња Марина Kуртеш и Џиу џицу такмичар Лазар Матић.

Фото: Фото Васке

Амбасадор спорта је спортиста који дуги низ година представља општину у земљи, региону и свијету у најбољем свјетлу и мора два пута бити проглашен за најбољег спортисту године.

За најуспјешнијег спортског радника у прошлој години изабран је Данијел Блажић, а за најуспјешнијег тренера Миа Бањанин, обоје из Џиу-џица клуба “Славија”.

Фото: Фото Васке

Бањанинова рекла да јој ово признање много значи, наводећи да су такмичари Џиу џицу клуба “Славија” прошле године наступили на 14 такмичења и освојили око 360 медаља.

Награда „Горан Иванковић“, признање за посебан допринос развоју спорта, додијељена је Ранку Чубрилу, секретару Шаховског клуба „Славија“.

Најуспјешнији спортисти по гранама спорта су: карате – Лука Ћуковић, скијање – Матија Ћосић, џиу-џицу – Павле Готовац, џудо – Дарко Топаловић, кик бокс – Обрад Газдић, рукомет – Максимилијан Гајовић, одбојка – Татјана Лучић, атлетика – Филип Вујичић, мачевање – Марко Мастиловић, фудбал – Стеван Андрић, шах – Момир Ашоња /инвалид/ и Миленко Грујић.

Признања су уручена и перспективним спортистима са подручја општине Источно Ново Сарајево.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com