Sat. Apr 13, 2024
ћирилица /латиница

На хуманитарној ски-трци за Магдалену прикупљено 7.160 КМ

Извор: Срна

На стази Пољице на Јахорини данас је одржана хуманитарна ски-трка, на којој је прикупљено 7.160 KМ за лијечење Магдалене Влашки из Трнова.
Дејан Љевнаић, директор Олимпијског центра “Јахорина” који је организатор ски-трке, рекао је новинарима да је у трци учествовало 60 такмичара и захвалио свима који су на било који начин подржали ову хуманитарну акцију.

“Желимо у овим тренутцима када обиљежавамо 40 година од одржавања Зимских олимпијских игара /ЗОИ/ у Сарајеву, будемо друштвено одговорно предузеће, јер је Магдалена наш суграђанин”, рекао је Љевнаић новинарима.

Он је позвао све људе да се укључе и помогну у лијечењу Магдалене, пожљевши јој оздрављење.

Љевнаић је истакао да је данас 84. дан скијања и да дневно на планини буде 7.000 скијаша захваљујући систему за вјештачко осњежавање, што није случај са другим ски-центрима у региону, те нагласио да су приходи ове зимске сезоне бољи него лани за 27 одсто.

Немања Влашки, Магдаленин отац, захвалио је свима који су подржали данашњи догађај, али и многе друге акције које су биле до сада.

“Магдалена је у Нишу на рехабилитацији и у питању је роботика и физикалне терапије, и она тренутно није покретна. Чекамо наставак лијечења у Турској с обзиром да смо исцрпили све стандардне методе у Србији”, рекао је Влашки новинарима.

Он је додао да би за 15 дана требали путовати за Истанбул гдје ће примати био-терапије или паметне лијекове.

Влашки је рекао да је Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству прошли боравак у Турској за Магдалену у износу од око 50.000 евра рефундирао, те да ће сада за био-терапије требати 62.500 евра плус услуге болнице гдје ће се терапија радити.

“Не знам колико ће бити потребно, све зависи како ће она да одреагује на све будуће терапије”, истакао је Влашки.

Прије хуманитарне трке одржана је Дјечија олимпијада и осликавање лица.

Деветогодишња Магдалена Влашки из Трнова болује од малигне болести.

Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци предложио је лијечење дјевојчице у Турској, након што су исцрпљене све могућности лијечења у Србији.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com