Fri. Apr 19, 2024
ћирилица /latinica

Mališani iz „Big Bena“ postali članovi Dječije biblioteke

Izvor: Srna

Dječija biblioteka Istočno Sarajevo ugostila je 19 mališana iz Edukativnog centra „Big Ben“, kojima je održano kratko predavanje i podijeljene besplatne članske karte.

Direktor Matične biblioteke Istočno Sarajevo Nataša Trifković Kulašinac rekla je Srni da je za ovaj kolektiv uvijek zadovoljstvo kada im u posjetu dolaze mališani iz predškolskih ustanova i edukativnih centara, izrazivši uvjerenje da će saradnja sa „Big Benom“ biti nastavljena.

„Želimo svima da pokažemo da je Dječija biblioteka javna ustanova u koju su svi dobrodošli, a sve s ciljem promocije Biblioteke i kako bi naučili djecu od najmlađeg uzrasta na koji način funkcioniše naša ustanova. Danas ćemo ih uputiti na koji način besplatno mogu da posude knjige, koliko dana da ih zadrže i kako na najbolji način da steknu naviku čitanja“, navela je Kulašinčeva.

Ona je podsjetila da Dječija biblioteka organizuje i besplatne edukativne, literarne i ilustrativne radionice za svoje članove.

Direktor Centra „Big Ben“ Tamara Trgovčević rekla je da su prošlu sedmicu posvetili književnosti budući da je 21. februara obilježen Međunarodni dan maternjeg jezika, a juče i Svjetski dan bajke, te da u ovom centru nastoje da teme prilagode značajnim datumima.


„Naši polaznici su imali priliku da uživaju i u radionici koju su im priredili zaposleni u Dječijoj biblioteci, što će im dodatno približiti način funkcionisanja ove ustanove“, napomenula je Trgovčevićeva.

Trgovčevićeva smatra da samo zajedničkim snagama svih u procesu vaspitanja i obrazovanja djecu mogu podstaći da više čitaju i odlaze u biblioteku, te na kraju i sama požele da kupe knjigu.

„Samo na taj način djeca će doći do brojnih spoznaja i blagodeti u životu koje će im biti od velike koristi“, rekla je Trgovčevićeva.

Učiteljica Tanja Ćorić Jovović istakla je da je veoma značajno da ljubav prema knjigama prenese djeci.

„Danas, kada biblioteke posjećuje sve manje djece, a i odrasli slabije dolaze jer imaju elektronske knjige, važno je da im prenesemo atmosferu i taj miris papira koji samo ovdje mogu da osjete. Ako im sada stvorimo ljubav prema knjigama, onda će ona trajati vječno“, ukazala je Jovovićeva.

Ona je navela da bi bila presrećna da što više njenih učenika nastavi da dolazi u biblioteku, jer je to fantastičan svijet znanja i zabave koji bi svako dijete trebalo da doživi.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com