Fri. Apr 19, 2024
ћирилица /latinica

Katić: Vrijednost javnih nabavki šest miliona KM

Foto: Filter

Izvor: Srna

Skupština opštine Istočno Novo Sarajevo usvojila je danas Godišnji plan rada opštine za ovu godinu, koji je usaglašen sa ovogodišnjim budžetom i Strategijom razvoja opštine donesenom 2021. godine.

Načelnik opštine Jovan Katić istakao je da je opština u ovoj godini raspisala javnih nabavki u vrijednosti od skoro šest miliona KM, što je dokaz da će u ovoj godini biti urađeno mnogo planiranih infrastrukturnih aktivnosti.

“Ovo je dokaz da sve ono što smo planirali strateškim dokumentom i budžetom realizujemo, a posebno kada su u pitanju infrastrukturni projekti”, rekao je Katić novinarima nakon sjednice Skupštine opštine.

Foto: Filter

On je naveo da je lokalna Skupština usvojila i prijedlog zaključka za formiranje komisije za izradu elaborata opravdanosti funkcionisanja Doma zdravlja, čiji su osnivači opštine Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža.

Katić je podsjetio da su zaposleni u Domu zdravlja prije mjesec dana organizovali štrajk, zbog čega je održan zajednički sastanak sa predstavnicima opštine Istočna Ilidža i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske na kojem je dogovoreno da se formira komisija koja će uraditi elaborat o funkcionisanju ove zdravstvene ustanove.

On je naveo da će komisija ustanoviti da li će Dom zdravlja ostati u ovom sastavu ili će svaka opština formirati svoj, a sve s ciljem boljeg i efikasnijeg pružanja primarne zdravstvene zaštite stanovništvu ove dvije opštine.

Katić je istakao da je na današnjoj sjednici usvojen i izvještaj o broju pritužbi i preporuka građana dostavljenih kroz proces javnih konsultacija u 2023. godini.

Prema njegovim riječima, Opštinska uprava je zaprimila 207 primjedbi, od čega je 190 u procesu realizacije, a samo 17 je ocijenjeno kao neosnovano ili kao nerealni zahtjev.

Foto: Filter

Katić je rekao da je danas usvojen i izvještaj o realizaciji programa uređenja gradskog građevinskog zemljišta u 2023. godini, ističući da je u prošloj godini po osnovu ovih naknada prikupljeno oko 9.000.000 KM, koje su uložili infrastrukturne projekte.

“I ovo je dokaz da sav novac koji prikupimo od naknade za gradsko građevinsko zemljište utrošimo u razvoj opštine”, rekao je Katić.

Foto: Filter

Odbornik SDS-a Bosiljka Dunić istakla je da njihov klub nije podržao Godišnji plan rada opštine za ovu godinu, jer smatraju da se trebaju izdvojiti veća sredstva iz budžeta za privredu, poljoprivredu, proizvodnju, zapošljavanje i socijalnu zaštitu.

Dunićeva je naglasila da odbornici SDS-a nisu podržali ni izvještaj o komunalnoj potrošnji, jer je, kako kaže, apsurdno izdvojiti 70.000 KM za košenje trave i 60.000 za pranje ulica.

Foto: Filter

Ona je naglasila da se odbornici SDS-a zalažu za povećanje cijene građevinskog zemljišta koja sada iznosi 80 KM po metru kvadratnom, a njihov prijedlog je da bude 160 ili 180 KM.

Na današnjoj sjednici je formiran i Klub odbornika DNS-a.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com