Sat. Apr 20, 2024
ћирилица /latinica

Vatrogasci sa Sokoca od početka godine imali 41 intervenciju

Izvor: Srna

Vatrogasci sa Sokoca apelovali su da stanovništvo bude oprezno prilikom čišćenja imanja, navodeći da su od početka godine imali 41 intervenciju zbog čega će se u narednom periodu preći na novčano kažnjavanje onih koji izazovu požare.
U Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici grada Istočno Sarajevo Srni je rečeno da su na području Sokoca u januaru evidentirana dva požara, a 39 u februaru, najviše zbog zapaljene suve trave i korova prilikom uređenja imanja.

Viši stručni saradnik za obuku i usavršavanje u ovoj vatrogasnoj jedinici Nikola Šarac rekao je da je u najvećem broju slučajeva u pitanju mala materijalna šteta, osim u jučerašnjem kada je u selu Novoseoci izgorjela štala u kojoj su se nalazile dvije mašine.

Šarac je naveo da je u protekla 24 časa na području opštine Sokolac ugašeno sedam manjih požara, te je uputio apel stanovništu da ne pale suvu travu i na taj način ne čiste svoja imanja, pogotovo u uslovima jakog vjetar, jer osim štete mogu ugroziti veliki broj ljudi i životnu sredinu.

„U saradnji sa Policijskom stanicom Sokolac preći će se na kaznene mjere jer je Zakonom o zaštiti od požara predviđena novačana kazna za fizička lica koja na otvorenom pale i time izazivaju požare“, poručio je Šarac.

Vatrogasno odjeljenje Sokolac djeluje u okviru Teritorijalne vatrogasne-spasilačke jedinice grada Istočno Sarajevo.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com