Fri. Apr 12, 2024
ћирилица /латиница

Ватрогасци са Сокоца од почетка године имали 41 интервенцију

Извор: Срна

Ватрогасци са Сокоца апеловали су да становништво буде опрезно приликом чишћења имања, наводећи да су од почетка године имали 41 интервенцију због чега ће се у наредном периоду прећи на новчано кажњавање оних који изазову пожаре.
У Територијалној ватрогасној јединици града Источно Сарајево Срни је речено да су на подручју Сокоца у јануару евидентирана два пожара, а 39 у фебруару, највише због запаљене суве траве и корова приликом уређења имања.

Виши стручни сарадник за обуку и усавршавање у овој ватрогасној јединици Никола Шарац рекао је да је у највећем броју случајева у питању мала материјална штета, осим у јучерашњем када је у селу Новосеоци изгорјела штала у којој су се налазиле двије машине.

Шарац је навео да је у протекла 24 часа на подручју општине Соколац угашено седам мањих пожара, те је упутио апел становништу да не пале суву траву и на тај начин не чисте своја имања, поготово у условима јаког вјетар, јер осим штете могу угрозити велики број људи и животну средину.

„У сарадњи са Полицијском станицом Соколац прећи ће се на казнене мјере јер је Законом о заштити од пожара предвиђена новачана казна за физичка лица која на отвореном пале и тиме изазивају пожаре“, поручио је Шарац.

Ватрогасно одјељење Соколац дјелује у оквиру Територијалне ватрогасне-спасилачке јединице града Источно Сарајево.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com