Fri. Feb 23, 2024
ћирилица /латиница

Само у БиХ: Тужилаштво позива грађане да врате легитимације ОБА

Извор: Глас Српске

Тужилаштво БиХ позвало је грађане који имају службене легитимације Обавјештајно безбједносне агенције БиХ (ОБА) да их врате, или да се суоче с кривичним посљедицама.

– Тужилаштво БиХ је у свом раду дошло до доказа који упућују на незаконитости приликом издавања службених и почасних службених легитимација ОБА/ ОСА БиХ. С обзиром на то позивају се сви грађани који нису активни или пензионисани запосленици ове агенције, да посједовање легитимације пријаве Тужилаштву БиХ, најкасније до 5. фебруара 2024. године, како би избјегли евентуално кривично гоњење-саопштено је из Тужилаштва БиХ.

У саопштењу се наводи да грађани  ако имају сазнања о овим активностима могу то да пријаве  на службене телефоне Тужилаштва БиХ: 033/483-751 или 033/483-411, путем имејла info@tuzilastvobih.gov.ba, као и лично на адресу Краљице Јелене 88, 71 000 Сарајево.

Раније је, током истрага у предметима повезаним с бившим високим званичницима Суда БиХ и ОБА утврђено  да су легитимације ОБА додијељиване и особама из криминалног миљеа.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com