Fri. Feb 23, 2024
ћирилица /latinica

Radnici obdaništa u Sokocu u štrajku

Izvor: Filter

Jutros je počeo štrajk u Javnoj ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Sokolac.

Tim povodom iz OO DEMOS Sokolac obratili su se javnosti saopštenjem u kome ističu da nijedan medij sa teritorije opštine Sokolac nije obavijestio stanovništvo da su zaposleni u vrtiću i zvanično stupili u štrajk.

“Dragi sugrađani, iako živimo u 2024. godini daleko smo od nje, jer smo pod dirigentskom palicom načelnika Bjelice vraćeni u mračni, srednji vijek. Vlada potpuna medijska blokada, a čak ni INFO Centar nije ništa objavio”, navodi se u saopštenju.

Iz DEMOS-a Sokolac poručuju da je na djelu potpuna medijska blokada za koju optužuju načelnika Bjelicu.

“Još gore, nijedan od medija u Republici Srpskoj nije objavio apsolutno ništa o ovim alarmantnim događanjima, OO DEMOS Sokolac je jedini koji o tome informiše. Čekali smo cijelo prijepodne nadajući se da će neko objaviti bar kratko obavještenje, ali nažalost načelnik želi da Sokolac bude i ostane u mraku”, stoji u saopštenju.

“Dakle, na našu veliku žalost, obavještavamo građane da je počeo štrajk u “JU za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Sokolac“ koji će trajati sve do ispunjenja zahtjeva radnika JU. Napominjemo da je zaključno sa 31.12. 2023. godine Opština dugovala devet plata zaposlenima, a da je do 18.01. 2024. godine Opština uplatila dvije plate tako da sa današnjim danom duguje sedam mjesečnih plata. Sindikat radnika “JU za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Sokolac“ traži isplatu još jedne mjesečne zarade kako bi nastavili sa radom”, navodi se u saopštenju.


Iz OO DEMOS Sokolac dodaju da daju punu podršku radnicama “JU za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Sokolac“ i iz tih razloga iniciraće sastanak sa koalicionim partnerom SNSD-om, kako bi se prekinula ova teška i nemila situacija i našlo odgovarajuće rješenje da vrtić počne sa radom.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com