Fri. Feb 23, 2024
ћирилица /латиница

Општина Пале суфинансира боравак дјеце у приватним вртићима

Фото: Општина Пале

Извор: Срна

Начелник општине Пале Бошко Југовић потписао је данас споразум са директорима двије приватне предшколске установе Иваном Савић и Јеленом Васиљевић о суфинансирању дијела трошкова мјесечног боравка дјеце свих узрасних група у њиховим вртићима.

Југовић је изјавио новинарима да локална заједница већ трећу годину наставља да суфинансира боравак малишана у вртићима “Цврчак” и “Бамби” са по 5О КМ по дјетету и да је споразум потписан на годину дана.

Он је истакао да Општинска управа настоји одржати тренд подршке пронаталитетној политици и пружити подршку младим брачним паровима који се одлучују на рађање дјеце.

Југовић је рекао да је одговорност и обавеза локалне заједнице да брине о школству и предшколским установама.

Он је захвалио Савићевој и Васиљевићевој што, упркос финансијским потешкоћама, нису ишле на смањење броја малишана у овим установама.

“Овим суфинансирањем настојимо да растеретимо и Јавну установу Дјечији центар `Бубамара` у којој борави више од 3ОО малишана. Изградњом новог вртића у насељу Луке капацитета до 15О малишана биће задовољене све потребе”, рекао је Југовић.

Он је навео да је цијена боравка у овој установи ниска и износи 170 КМ за једно, 120 КМ за друго дијете, док је бесплатна за треће дијете из исте породице.

Директор предшколске установе “Цврчак” Ивана Савић рекла је да у њиховој установи борави око 130 малишана и да је помоћ општине у вријеме великих трошкова веома значајна за све родитеље чија дјеца похађају њихову установу.

“Ово је трећа година како општина суфинансира трошкове. Похвално је и то што од свих општина у саставу Источног Сарајева, једино Пале издвајају средства за свако дијете”, истакла је Савићева.

Директор предшколске установе Клуб за дјецу “Бамби” Јелена Васиљевић рекла је да у овој установи бораве 52 малишана и захвалила Југовићу и општини Пале за помоћ која много значи, како вртићу, тако и родитељима дјеце.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com