Fri. Feb 23, 2024
ћирилица /латиница

Генералштаб Војске Србије покренуо иницијативу за увођење обавезе служења војног рока

Фото: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/DARIMIR BANDA

Извор: РТС

Генералштаб Војске Србије покренуо је иницијативу и предложио предсједнику Републике и врховном команданту Александру Вучићу поновно увођење обавезе служења војног рока, у трајању до четири мјесеца, саопштило је Министарство одбране.

У циљу подизања одбрамбених способности Војске Србије, кроз подмлађивање и унапређење попуне и обучености активног и резервног састава, Генералштаб Војске Србије као највиши стручни и штабни орган за припрему и употребу Војске Србије у миру и рату покренуо је иницијативу и предложио предсједнику Републике и врховном команданту Војске Србије Александру Вучићу поновно увођење обавезе служења војног рока, у трајању до четири мјесеца, саопштило је Министарство одбране.

Приједлог Генералштаба Војске Србије долази, истиче се у саопштењу, након детаљног разматрања опште безбједносне ситуације и савремених изазова са којима се суочава Република Србија као војно неутрална земља, који су наметнули потребу за прилагођавањем модела попуне Војске Србије, а који би омогућио јачање укупног регрутног потенцијала и оспособљавање већег броја грађана за одбрану земље.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com