Fri. Feb 23, 2024
ћирилица /латиница

Ћосић: Идуће године завршетак започетих пројеката

Извор: Срна

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је Срни послије разговора са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком да ће у идућој години бити завршени сви започети пројекти у Источном Сарајеву.

Додик и Ћосић разговарали су данас у Бањалуци о даљем јачању Источног Сарајева као града од стратешког значаја за Републику.

Ћосић је рекао да је то био оквирни разговор на крају ове године о статусу и улози Града Источно Сарајево и његовој позицији у Републици Српској.

“Оно у што нисам ни сумњао јесте да ћемо дефинитивно и у наредним годинама имати подршку. Завршићемо све започете пројекте у Источном Сарајеву у идућој години – од Ректората Универзитета, Музичке академије, студентског дома, Полицијске управе, надам се и Факултета физичке културе у Палама”, истакао је Ћосић.

Он је напоменуо и да се наставља инвестиционо улагање на Јахорини.

“Дотакли смо се разговора о путној инфраструктури која ће сигурно бити унапређивана, али оно што је мени било битно јесте што смо разговарали о још јачој законској позицији града Источно Сарајево”, рекао је Ћосић.

Подсјетивши да је Народна скупштина Републике Српске 2020. године донијела Закон о граду Источно Сарајево, Ћосић је најавио могућност да ће се наредне године радити на неким измјенама овог закона, као и на измјенама још неких закона који се тичу оснаживања и јачања позиције Града.

“Осим пројектне подршке, предсједник Српске ће се заложити и за системску подршку која ће бити дефинисана законима Републике Српске, а ти закони ће и финансијски и стратешки ојачати град Источно Сарајево”, рекао је Ћосић.

Он је захвалио предсједнику Републике за посвећеност граду Источно Сарајево и подршку коју пружа свих ових година.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com