Fri. Feb 23, 2024
ћирилица /латиница

Од 1. јануара могућ прекид испоруке плина корисницима у Источном Сарајеву

Извор: Филтер

Из предузећа “Сарајево-гас” Источно Сарајево обавјештавају потрошаче природног гаса на подручју Града Источно Сарајево
(општине Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа) да постоји могућност потпуног прекида испоруке природног гаса 01. јануара 2024. године (понедјељак) у 06.00 часова.

“Могући прекид испоруке на поменутм општинама настаје као посљедица прекида испоруке природног гаса на магистралном гасоводу Зворник-Сарајево. Молимо цијењене кориснике који имају могућност да пређу на алтернативни извор енергије и да предузму потребне безбједносно-сигурносне мјере у циљу заштите имовине”, наводи се у саопштењу.

Додаје се да ће корисници о свим детаљима у вези са могућим прекидом испоруке и даљим активностима, бити благовремено обавјештени путем средстава јавног информисања.

Источно Сарајево би тако било колатерална штета јер плин корисницима у овом граду стиже из Сарајева.

А Сарајево би без плина могло остати због тога што “Енергоинвест” није потписао уговор за 2024. годину са “Сарајево-гасом” Источно Сарајево.

Обавјештење о обустави испоруке гаса је директор *Сарајево-гаса” Источно Сарајево Недељко Елек послао данас.

Директор “Сарајево-гаса” Источно Сарајево Недељко Елек раније данас изјавио је да ће Сарајево од 1. јануара остати без природног гаса јер није потписан уговор са сарајевском фирмом “Енергоинвест” о испоруци гаса.

Елек је истакао да је “Сарајево-гас” од октобра упозоравао колеге из “Енергоинвеста” на то, да су их звали на састанке, слали велики број дописа, како би био ријешен овај проблем.

Према његовим ријечима, предлагали су чак и потписивање трогодишњег уговора.

Елек је навео да су се из “Енергоинвеста” тек прије десетак дана одлучили за први састанак на коме су давали објашњења да они наводно нешто не могу да ураде због неког бившег директора, писама, притисака јавности и сличног, додајући да договор није постигнут.

– Предложили смо нову цијену 14,1 КМ, двоструко јефтинију од од 33 КМ колико за транспорт плаћају `БХ-гасу`. Немамо никакав одговор, а 31. децембра истиче уговор без којег нема испоруке гаса – рекао је Елек.

С обзиром на могућност да и корисници природног гаса у Источном Сарајеву остану без овог енергента, информације које добијемо одмах ћемо објавити.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com