Fri. Feb 23, 2024
ћирилица /латиница

Обиљежено 65 година постојања Специјалне болнице за психијатрију у Сокоцу

Извор: Срна

Специјална болница за психијатрију у Сокоцу обиљежила је данас 65 година постојања.

Вршилац дужности директора ове болнице Драган Булајић рекао је новинарима да је година на истеку била изузетно успјешна и да је већ другу годину настављен тренд позитивног пословања.

Он је истакао да је ова година била прекретница у пословном смислу, што потврђује и чињеница да први пут у историји болнице добијен грант од Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, што је веома значајно за ову установу.

Према његовим ријечима, годину на измаку обиљежила је и реконструкција објеката мушког и женског акутног одјељења захаваљујући помоћи Владе Републике Српске од око 150.000 КМ, као и реконструкција сале за састанке.

Булајић је изразио наду да ће наредне године почети реконструкција болнице за шта су добили обећање од Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске.

Поводом обиљежавања 65 година постојања Специјалне болнице за психијатрију, пригодни забавни програм су припремили пацијенти ове установе терцијарне здравствене заштите уз помоћ радника радно-окупационе терапије.

Шеф радно-окупационе терапије у Специјалној болници за психијатрију Бојан Ђерић рекао је новинарима да кроз програм ове терапије дневно прође 50 до 60 пацијената од 150 колико их има на лијечењу у овој установи.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com