Fri. Feb 23, 2024
ћирилица /латиница

Наставља се испорука гаса, неће бити прекида

Извор: Филтер

Из предузећа „Сарајево-гас“ а.д. Источно Сарајево вечерас је потврђено да ће испорука гаса Сарајеву бити настављена, иако уговор за 2024. годину још није потписан.

Из овог предузећа наводе да је након разговора директора „Сарајево-гас“ а.д. Источно Сарајево Недељка Елека и предсједника Републике Српске Милорада Додика договорено да наће доћи до прекида испоруке природног гаса на магистралном гасоводу у власништву „Сарајево-гаса“ а.д.Источно Сарајево.

“Остаје обавеза да, након новогодишњег празника, буде организован састанак и да се потпише нови Уговор о транспорту природног гаса за 2024. годину између „Сарајево-гаса“ а.д. Источно Сарајево и „Енергоинвеста“ д.д. Сарајево”, наводи се у саопштењу.

Подсјећамо, у петак је објављено да постоји могућност да Сарајево 1. јануара остане без плина.

Иако корисници у Источном Сарајеву са овом ситуацијом немају ништа, постојала је могућност да и они остану без плина.

Стање на терену је такво да плин у Сарајево долази путем магистралног гасовода из смјера Источног Сарајева. А исти тај плин корисницима у Источно Сарајево потом долази из Сарајева.

С обзиром на ово, пријетња да Сарајево остане без плина, односила се и на Источно Сарајево јер би овај град био колатерална штета.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com