Sat. Dec 2, 2023
ћирилица /latinica

Jednomjesečni pritvor za osmoro uhašenih u akciji “Kod”

Foto: RTRS

Izvor: Filter

Okružni sud u Istočnom Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor za osmoro uhapšenih u akciji “Kod”. Oni se terete za krijumčarenje velikih količina droge.

Pritvor je određen Bojanu Rističeviću, Borisu Mitroviću, Daliboru Bambarezu, Aleksandru Hršumu, Danilu Cicoviću, Emini Mašić, Igoru Cicoviću i Dragomiru Pandureviću. 

Kako je navedeno u saopštenju suda, uz navođenje inicijala, osumnjičene terete za krivična djela neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i prikrivanje.  

Navodi se i to da im je pritvor određen zbog bojazni od uticaja na dokaze, svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Đorđe Cicović i Peđa Spajić su pušteni da se brane sa slobode, a na prijedlog tužilaštva njima su određene mjere zabrane napuštanja boravišta, zabrana putovanja van BiH.

Protiv navedenog rješenja, dozvoljena je žalba u roku od 24 sata, koja ne odlaže izvršenje rješenja.

Podsjećamo, za uhapšene u akciji “Kod”, koja je provedena na području Istočnog Sarajeva, sumnja se da su duži vremenski period dogovarali kupovinu i distribuciju različitih vrsta droga na području Istočnog Sarajeva, na čemu su zaradili oko 2.750.000 KM.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com