Једномјесечни притвор за осморо ухашених у акцији “Код”

Фото: РТРС

Извор: Филтер

Окружни суд у Источном Сарајеву одредио је једномјесечни притвор за осморо ухапшених у акцији “Код”. Они се терете за кријумчарење великих количина дроге.

Притвор је одређен Бојану Ристичевићу, Борису Митровићу, Далибору Бамбарезу, Александру Хршуму, Данилу Цицовићу, Емини Машић, Игору Цицовићу и Драгомиру Пандуревићу. 

Како је наведено у саопштењу суда, уз навођење иницијала, осумњичене терете за кривична дјела неовлашћена производња и промет опојних дрога, недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја и прикривање.  

Наводи се и то да им је притвор одређен због бојазни од утицаја на доказе, свједоке, саучеснике или прикриваче.

Ђорђе Цицовић и Пеђа Спајић су пуштени да се бране са слободе, а на приједлог тужилаштва њима су одређене мјере забране напуштања боравишта, забрана путовања ван БиХ.

Против наведеног рјешења, дозвољена је жалба у року од 24 сата, која не одлаже извршење рјешења.

Подсјећамо, за ухапшене у акцији “Код”, која је проведена на подручју Источног Сарајева, сумња се да су дужи временски период договарали куповину и дистрибуцију различитих врста дрога на подручју Источног Сарајева, на чему су зарадили око 2.750.000 КМ.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com