У понедјељак у Источном Сарајеву народни скуп “Бранимо Српску”

Извор: Филтер

У понедјељак, 20. новембра, у 19.00 часова, у новој спортској дворани на Тргу Републике Србије у Источном Новом Сарајеву биће одржан народни скуп “Бранимо Српску”.

Како се у позиву наводи, становници Источног Сарајева, његових општина и Сарајевско-романијска регије у цјелини имали су историјску улогу у стварању Републике Српске, њеној и одбрани српског народа и његових вјековних огњишта током Одбрамбено-отаџбинског рата, положивши огромне жртве на олтар српства и наше слободе.

“Својом саборношћу, патриотизмом, непоколебљивом вољом и љубављу одупрли су се и свим настојањима да их разни центри моћи претворе у обесправљену мањину на сопственој земљи и одважно, носећи крст достојанства, части и поноса, са ледине изградили сасвим нови град који је данас украс и један од најважнијих центара Републике Српске. Како тада, тако и данас, у миру, људи овог краја стоје на истом бранику, свјесни да за Србе нема слободе без њихове државе и дошао је тренутак да то јасно и гласно поручимо са свенародног окупљања под слоганом “Бранимо Српску”, на којем ћемо изнова показати да је Република Српска за нас светиња и да су надлежности њених институција и њена имовина темељ опстанка српског народа на својим огњиштима и кућни праг свих нас који ћемо бранити и одбранити слогом, мудрошћу и свим демократским средствима заснованим на правима која нам припадају по уставним рјешењима и Дејтонском мировном споразуму.
Република Српска је, попут Косова и Метохије, наша најскупља ријеч и нити ћемо је заборавити, нити ћемо је се одрећи, нити ће нам је из живота отргнути разноразни странци, њихови послушници и сарајевски унитаристи, који морају знати да ћемо се и као народ и као Република питати за све у државној заједници БиХ, у уставном капацитету који нам припада и који не могу и неће окрњити.
Поштовани суграђани, позивамо вас да масовно и заједно, саборно, какви смо били у рату, егзодусу сарајевских Срба, али и одлучној намјери да изградимо свој град у Републици Српској, дођемо 20. новембра, у 19 часова, у велику спортску дворану на Тргу Републике Србије у Источном Новом Сарајеву, испунимо је до посљедњег мјеста и дигнемо свој глас у заштиту наше Републике и институција, глас за нашу слободу и достојанство српског народа”, наводи се у позиву грађанима да присуствују скупу.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com