Sat. Dec 2, 2023
ћирилица /latinica

U Istočnom Sarajevu uhapšeno više osoba, u toku pretresi na 27 lokacija

Izvor: Filter

Policijski službnici Policijske uprave Istočno Sarajevo zajedno sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, a u saradnji sa Evropol-om realizuju višemjesečnu akciju kodnog naziva “Kode”.

Kako je saopšteno iz PU Istočno Sarajevo, po naredbama Okružnog suda Istočno Sarajevo i nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo u toku su pretresi na 27 lokacija, na području Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Pala, Istočnog Starog Grada, Banja Luke i Kantona Sarajevo.

Navode da je trenutno slobode lišeno petnaest lica.

– Akcija je usmjerena protiv grupe lica koja se sumnjiče da su već duži vremenski period na području Istočnog Sarajeva dogovarala kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu različitih vrsta droga (kokain, heroin, marihuana, amfetamin, ekstazi i drugih supstanci za proizvodnju opojnih droga), te na taj način počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga – navodi se u saopštenju.

Protivpravna imovinska korist stečena izvršenjem ovog krivičnog djela, navode iz policije, iznosi 2.750.000 KM.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com