У Источном Сарајеву ухапшено више особа, у току претреси на 27 локација

Извор: Филтер

Полицијски службници Полицијске управе Источно Сарајево заједно са Управом за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске, а у сарадњи са Европол-ом реализују вишемјесечну акцију кодног назива “Коде”.

Како је саопштено из ПУ Источно Сарајево, по наредбама Окружног суда Источно Сарајево и надзором Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево у току су претреси на 27 локација, на подручју Источног Новог Сарајева, Источне Илиџе, Пала, Источног Старог Града, Бања Луке и Кантона Сарајево.

Наводе да је тренутно слободе лишено петнаест лица.

– Акција је усмјерена против групе лица која се сумњиче да су већ дужи временски период на подручју Источног Сарајева договарала куповину, дистрибуцију и новчану исплату различитих врста дрога (кокаин, хероин, марихуана, амфетамин, екстази и других супстанци за производњу опојних дрога), те на тај начин починили кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога – наводи се у саопштењу.

Противправна имовинска корист стечена извршењем овог кривичног дјела, наводе из полиције, износи 2.750.000 КМ.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com