Ухапшена лица прокријумчарила 20 килограма кокаина, 130 килограма марихуане, 60 килограма амфетамина

Фото: РТРС

Извор: Срна

Лица која су ухапшена у акцији “Код” прокријумчарила су 20 килограма кокаина, 130 килограма марихуане, 52.000 комада таблета екстазија, 60 килограма амфетамина, одређену количину хероина и супстанци за производњу дроге, изјавио је начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац.

Шеховац је рекао да је 12 лица предато на поступање Окружном јавном тужилаштву у Источном Сарајеву, а утврђено је да противправна имовинска корист стечена приликом извршења кривичних дјела недозвољене производње и промета дроге износи 2.750.000 КМ.

Он је додао да је пронађено и једно једно путничко возило које је у јануару украдено на подручју Рогатице.

Према његовим ријечима, приликом ове акције извршени су претреси на 27 локација на подручју општина Источна Илиџа, Источно Ново Сарајево, Пале, Источни Стари Град, Бањалуке и на подручју Кантона Сарајево.

Шеховац је напоменуо да су акцију спровели заједно са Управом за тешки и организовани криминалитет и Европолом, под надзором Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву гдје су приликом реализације те акције слободе лишили 14 лица.

– Наставићемо да се супростављамо свим врстама кривичних дјела и свакако ћемо наставити да радимо на сузбијању недозвољене производње и промета дроге, као и на разбијању кримогених група које дјелују на овом подручју – истакао је Шеховац.

Акција “Коде” проведена је прије два дана. Према незваничним сазнањима Срне, ухапшени су Игор Цицовић, Данило Цицовић, Ђорђе Цицовић, Борис Митровић, Емина Машић, Далибор Бамбарез, Милан Међо, Драгомир Пандуревић, Бојан Ристичевић, Ђорђе Милић, Данијел Стјепандић, Александар Хршум, Борис Крављача и Пеђа Спајић.

Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву предложило је притвор за осам ухапшених, и то за лица чији су иницијали Б.Р, Б.М, Д.Б, А.Х, Д.Ц, Е.М, И.Ц и Д.П. због сумње да су починила кривична дјела неовлаштена производња и промет дроге, недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја и прикривање.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com