Sat. Jul 13, 2024
ћирилица /латиница

Ухапшена два лица због неовлаштеног промета опојним дрогама

Извор: РТРС

Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту јуче су у оквиру оперативне акције “Транзит” на подручју Источног Сарајева реализовали претресе стана и других просторија и покретних ствари на пет локацији.

– Слободе су лишена два лица због постојања основа сумње да су починила кривично дјело организовани криминал и неовлаштен промет опојних дрога – наводе из СИПА.

Лица лишена слободе су спроведена у просторије СИПА ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог, након чега су предата у даљу надлежност Тужилаштва Босне и Херцеговине.

– За лица лишена слободе постоји основ сумње да су на подручје БиХ са подручја Црне Горе, Републике Србије и Републике Словеније транспортовали већу количину опојне дроге и то око 121 килограм опојне дроге канабис, килограм опојне дроге кокаин, више од два килограма опојне дроге хероин, пет килограма прекурсора за увећање масе опојне дроге хероин, а све у циљу стицања велике материјалне користи а што је утврђено током рада на предмету, прикупљањем обавјештајних података и анализом криптованих апликација “Sky” и “Anom” – додаје се у саопштењу.

Претрес је реализован на основу усменог налога Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ,а у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Кантона Сарајево.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com