Сутра штрајк упозорења запослених у правосудним институцијама

Извор: Срна

Запослени у правосудним институцијама Републике Српске, односно у судовима, тужилаштвима, Казнено-поправним заводима, судској полицији и Правобранилаштву Српске ступиће сутра у једночасовни штрајк упозорења.

Из Савеза синдиката Републике Српске саопштено је да је разлог за штрајк упозорења дискриминација радника у правосудним институцијама у односу на носиоце правосудних функција по питању накнаде за топли оброк, накнаде за минули стаж и права на накнаду за регрес.

Од Владе Републике Српске радници траже и да се испоштује дио споразума од 3. јуна прошле године који се односи на повећање плата за административне раднике у правосудним институцијама Републике Српске од другог квартала ове године.

Штрајк упозорења ће се одржати у установама правосудних институција Републике Српске једночасовним окупљањем радника у за то предвиђеним просторијама институције, у периоду од 11.00 до 12.00 часова.

Републички одбор Синдиката правосуђа Републике Српске на сједници 19. септембра донио је одлуку о ступању у једночасовни штрајк упозорења који ће се одвијати у складу са Законом о штрајку.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com