Fri. Feb 23, 2024
ћирилица /латиница

Сарадња Универзитета у Источном Сарајеву и кинеског Цангџоу

Извор: Срна

Представници Универзитета у Источном Сарајеву и Универзитета Цангџоу у кинеској провинцији Хебеј потписали су споразум о сарадњи на период од пет година, којим је, између осталог, предвиђена размјена академског особља и студената.

Споразумом је предвиђена заједничка организација научних догађаја, као и учешће у пројектима од обостраног интереса, а планиране су и међусобне посјете, са посебним фокусом на сарадњу између факултета за физичко васпитање и катедри за синологију, саопштено је из Амбасаде БиХ у Кини.

Церемонији потписивања споразума у Цангџоуу присуствовали су проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета Универзитета у Источном Сарајеву Марко Гутаљ, декан Факултета за физичко васпитање Борислав Цицовић, амбасадор БиХ у Кини Синиша Берјан, као и предсједник кинеског универзитета Џанг Џанпинг са три потпредсједника.

Потписивању споразума, који је реализован захваљујући континуираним активностима Амбасаде Бих у Кини, присуствовао је и градоначелник града Цангџоу, представник градске Владе и провинције.

Након потписивања споразума и размјене пригодних поклона организована је презентација кинеских борилачких вјештина, а приказани су и традиционални плесови националних мањина Кине, које је извело 150 студената кинеског Универзитета.

Делегација из Источног Сарајева имала је прилику да посјети Факултет умјетности кинеског Универзитета, као и музеј у којем су изложени вриједни експонати.

Цангџоу универзитет има 17 факултета различитих области и основан је 1958. године.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com