Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /latinica

“Romanijaputevi” spremni za predstojeću zimsku sezonu

Izvor: Srna

Preduzeće “Romanijaputevi”, koje održava više od 600 kilometara magistralnih i regionalnih puteva u Gornjem Podrinju, Sarajevsko-romanijskoj regiji i na području Jahorine, spremo dočekuje predstojeću zimsku sezonu, rekao je tehnički direktor u ovom preduzeću Dragan Buloščić.

On je rekao da su na vrijeme obezbijedili abrazivni materijal i da imaju dovoljno kamiona, utovarivača, grejdera, freza i ostalih mašina za održavanje puteva.

Buloščić je dodao da ovo preduzeće svake godine nabavi bar dva kamiona za održavanje puteva, pa su tako i ove zanovili svoj mehanički park.

On je rekao da je zadatak “Romanijaputeva” da obezbijedi nesmetan i bezbjedan saobraćaj na putevima u Sarajevsko-romanijskoj i Gornjo-drinskoj regiji u zimskim i ljetnim uslovima, što čini od svog osnivanja 1992. godine, te ukazao da su ti putevi zbog konfiguracije terena među najtežim za održavanje u Republici Srpskoj.

Buloščić je pojasnio da u području Gornjeg Podrinja putevi uglavnom vode uz doline rijeka pa zbog vlage dolazi do stvaranja poledice na kolovozu, dok su na području Sarajevsko-romanijske regije i na područje Jahorine poznati po obilnim snježnim padavinama, pogotovo na višim planinskim prevojima.

On je rekao da su u prvom prioritetu kada je riječ o održavanju uglavnom magistralni i regionalni pravci koji vode do turističkih centara, na kojima se nastoji obezbijediti prohodnost u svakom momentu u slučaju obilnih snježnih padavina.

“Preporučujem svim učesnicima u saobraćaju da pripreme zimsku opremu koja je predviđena Pravilnikom o bezbjednosti saobraćaja u zimskim uslovima, kako bi putovanje u lošim zimskim uslovima olakšali i sebi i nama, posebno kod teretnog saobraćaja i kamiona sa prikolicama, koji ne treba da idu preko viših planinskih prevoja dok ne budu očišćeni”, rekao je Buloščić.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com