“Романијапутеви” спремни за предстојећу зимску сезону

Извор: Срна

Предузеће “Романијапутеви”, које одржава више од 600 километара магистралних и регионалних путева у Горњем Подрињу, Сарајевско-романијској регији и на подручју Јахорине, спремо дочекује предстојећу зимску сезону, рекао је технички директор у овом предузећу Драган Булошчић.

Он је рекао да су на вријеме обезбиједили абразивни материјал и да имају довољно камиона, утоваривача, грејдера, фреза и осталих машина за одржавање путева.

Булошчић је додао да ово предузеће сваке године набави бар два камиона за одржавање путева, па су тако и ове зановили свој механички парк.

Он је рекао да је задатак “Романијапутева” да обезбиједи несметан и безбједан саобраћај на путевима у Сарајевско-романијској и Горњо-дринској регији у зимским и љетним условима, што чини од свог оснивања 1992. године, те указао да су ти путеви због конфигурације терена међу најтежим за одржавање у Републици Српској.

Булошчић је појаснио да у подручју Горњег Подриња путеви углавном воде уз долине ријека па због влаге долази до стварања поледице на коловозу, док су на подручју Сарајевско-романијске регије и на подручје Јахорине познати по обилним сњежним падавинама, поготово на вишим планинским превојима.

Он је рекао да су у првом приоритету када је ријеч о одржавању углавном магистрални и регионални правци који воде до туристичких центара, на којима се настоји обезбиједити проходност у сваком моменту у случају обилних сњежних падавина.

“Препоручујем свим учесницима у саобраћају да припреме зимску опрему која је предвиђена Правилником о безбједности саобраћаја у зимским условима, како би путовање у лошим зимским условима олакшали и себи и нама, посебно код теретног саобраћаја и камиона са приколицама, који не треба да иду преко виших планинских превоја док не буду очишћени”, рекао је Булошчић.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com