Thu. Dec 7, 2023
ћирилица /latinica

Pri kraju rekonstrukcija kotlovnice, plan da grijanje počne do 15. novembra

Izvor: Srna

Preduzeće „Toplane-INS“ Istočno Novo Sarajevo, trebalo bi da počne sa isporukom toplotne energije potrošačima do 15. novembra, kada će biti okončana i rekonstrukcija kotlovnice i njena gasifikacija, izjavio je Srni direktor ovog preduzeća Dejan Berjan.

Berjan je rekao da završetak rekonstrukcije Toplane zavisi od gorionika, koji bi svakog dana trebalo da stigne iz Beograda, čime bi nova kotlovnica bila kompletirana.

„Kako bi sve stigli da završimo na vrijeme, radnici rade u dvije smjene od 7.00 do 3.00 časa iza ponoći“, naglasio je Berjan.

Prema njegovim riječima, do sada su postavljeni kotlovi, pumpe, razdjeljnici, modul, kao i sistem za vodu.

„Promijenjen je i krov, dimnjaci i stolarija, na objektu, a postavljene su i rešetke koje po pravilniku moraju da budu zbog ventilacije. Instalirali smo i gasnu stanicu, a gas je doveden do kotlovnice i još je preostalo da ga povežemo sa gorionikom koji očekujemo“, naveo je Berjan.

Berjan je podsjetio da će, osim prirodnog gasa, toplana biti osposobljena da koristi lož-ulje kao alternativno gorivo, te da će nakon rekonstrukcije kotlovnica imati veći kapacitet i snagu od 20 megavata.

Preduzeće „Toplana-INS“ grije oko 900 stanova i 30 institucija i ustanova u Istočnom Sarajevu ili ukupno oko 70.000 metara kvadratnih.

Direktor „Sarajevo-gasa“ Istočno Sarajevo Nedeljko Elek i Berjan, potpisali su 6. septembra ugovor o rekonstrukciji i gasifikaciji toplane, čija je vrijednost šest miliona KM.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com