Fri. Feb 23, 2024
ћирилица /latinica

OŠ “Petar Petrović Njegoš” pobjednik republičkog takmičenja “Misli mine”

Izvor: Srna

Osnovna škola ” Petar Petrović Njegoš” iz Istočne Ilidže pobjednik je republičkog takmičenja “Misli mine”, koje je danas održano u Palama u organizaciji Crvenog krsta Republike Srpske. Nagrada pobjednicima je pametni sat.

Drugo mjesto osvojila je ekipa Osnovne škole “Šamac”, dok je treće mjesto pripalo Osnovnoj školi “Sveti Sava” iz Zvornika.

Koordinator za program upozoravanja na opasnosti od mina u Crvenom krstu Republike Srpske Ivana Grujić rekla je da je na takmičenju učestvovalo devet ekipa,učenici sedmih razreda osnovnih škola iz Srpske koji su kroz prilagođenu metodologiji rada pokazali znanje, vještine i timski rad.

“Takmičenje na opasnosti od mina predstavlja redovnu programsku aktivnost Crvenog krsta Republike Srpske s ciljem da se podigne svijest o opasnosti od mina u BiH i Republici Srpskoj te skrene pažnja na ovaj problem”, izjavila je Grujićeva novinarima i dodala da im je cilj da što više djece motivišu, edukuju o opasnosti od mina koja je još uvijek pristuna u zemlji.

Grujićeva je rekla da su ove tri ekipe stekle pravo učešća na predstojećem takmičenju na nivou BiH, koje će biti održano početkom aprila, naredne godine povodom obilježavanje Svjetskog dana borbe protiv mina.

Prema njenim riječima, nešto manje od dva odsto teritorije BiH je pod minama, a koju čine treća kategorija zemlje i šume.

Grujićeva kaže da je zato važno da se djeca edukuju o opasnosti od mina, posebno tokom izleta, ekskurzija, planinarenja gdje mogu biti izloženi.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com