Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /латиница

Основци из Источне Илиџе побједници регионалног такмичења у познавању покрета Црвеног крста

Извор: Срна

Ученици Основне школе “Петар Петровић Његош” из Источне Илиџе побједници су регионалног такмичења у познавању покрета Црвеног крста, које је данас одржано у Палама.

Друго мјесто припало је Основној школи “Мокро”, треће Основној школи “Свети Сава” из Рогатице, а наступило је седам екипа са подручја Сарајевско-романијске регије.

Такмичење су организовали Координациони одбор Црвеног крста Сарајево-Романија и Градска организација Црвеног крста Источно Сарајево.

Секретар Координационог одбора Црвеног крста Сарајево-Романија Милан Симанић изјавио је новинарима да је првопласирана екипа стекла право учешћа на републичком такмичењу из познавања Црвеног крста, које ће бити одржано 20. новембра.

Симанић је рекао да су основци кроз игру и едукацију долазили до сазнања о вриједностима Црвеног крста – имали су енигматски задатак осмосмјерку, тест од 10 питања у вези са Црвеним крстом и игру “Пронађимо уљеза”.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com