Објављени конкурси за награде “Златна сова” и “Совица”

Извор: Срна

Завод за уџбенике и наставна средства Републике Српске расписао је конкурсе за награде “Златна сова” за најбољи необјављени роман и “Совица” за најбољу необјављену књигу за дјецу.

Право учешћа на конкурсима имају аутори који пишу на српском језику и који благовремено доставе свој рукопис, саопштено је из Завода.

Право учешћа на конкурсу немају досадашњи добитници ових награда.

Књижевна награда “Златна сова” Завода за уџбенике и наставна средства подразумијева добијање плакете /повеље/ за најбољи необјављени роман, објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 5.000 КМ и 20 примјерака романа.

Друга награда подразумијева објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 2.000 КМ и 20 примјерака романа.

Трећа награда обухвата објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 1.000 КМ и 20 примјерака романа.

Посљедњи дан за доставу рукописа је 1. март 2024. године, а одлуку о најбољем необјављеном роману жири ће донијети до 31. маја сљедеће године.

Књижевну награду “Совица” чине плакета за најбољу необјављену књигу за дјецу, објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, ауторска накнада од 3.000 КМ и 20 примјерака књиге.

Посљедњи дан за доставу рукописа је 1. март 2024. године, а рок за проглашење добитника награде 15. мај сљедеће године.

Детаљни услови за учешће на конкурсима објављени су на званичној интернет презентацији Завода.
©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com