Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /латиница

Немања Мајдов шампион Европе

Извор: Глас Српске/Милан Зубовић

Српски џудиста из Источног Сарајева Немања Мајдов освојио је златну медаљу на Европском првенству у Монпељеу у категорији до 90 килограма.

У финалу је био бољи од тренутно трећег џудисте са свјетске ранг листе и актуелног олимпијског шампиона Грузијца Лаше Бекаурија па ће се са побједничког постоља понов зачути химна “Боже правде” након што је прије десетак дана славио на Гренд слему у Абу Дабију.

У првом колу Мајдов је савладао Карола Фубера из Белгије који је имао три опомене да би у другом побиједио борбеног Нијемца Јохана Ленца. Четвртфинале донијело је најтежег ривала Кристијана Тота. Мађар је већ у првом минуту зарадио два упозорења, али је и Мајдов до краја такође зарадио два упозорења док поен нико није освојио па се ушло у продужетак (golden score). Након минута борбе десети џудиста са свјетске ранг листе славио је против двије године старијег Мађара који држи седму позицију на свјетској ранг листи. Полуфинални меч против Михаела Зганка из Турске окончао је ипоном, минут и шест секунди прије краја и поред двије опомене које је лако зарадио.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com