Thu. Dec 7, 2023
ћирилица /latinica

Na Palama “Izložba karata – slučaj Sarajevo”

Izvor: Srna

Na Palama će danas biti otvorena “Izložba karata – slučaj Sarajevo”, autora Dušana Dačića, na kojoj će biti predočene demografske i administrativne promjene u tom mjestu u proteklih pola vijeka, sa posebnim osvrtom na devedesete godine.


Ovo je prva takva izložba u Republici Srpskoj, koju organizuje Udruženje Mreža nevladinih organizacija Republike Srpske, te Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Izložba će biti održana od 16.00 časova na Ekonomskom fakultetu Pale pod pokroviteljstvom Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, grada Istočno Sarajevo i opštine Pale.

Dušan Dačić je diplomirani pravnik iz Paraćina, a kartografijom se bavi iz hobija.

On je i autor izložbe koju čini četrdesetak karti sa podacima od prvog zvaničnog popisa u Kneževini Srbiji iz 1834. godine do popisa u Kraljevini Jugoslaviji iz 1931. godine, posljednjeg pred Drugi svjetski rat. Ova izložba otovorena je nedavno u Galerijskom prostoru Zavičajnog muzeja u Paraćinu.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com