На Палама “Изложба карата – случај Сарајево”

Извор: Срна

На Палама ће данас бити отворена “Изложба карата – случај Сарајево”, аутора Душана Дачића, на којој ће бити предочене демографске и административне промјене у том мјесту у протеклих пола вијека, са посебним освртом на деведесете године.


Ово је прва таква изложба у Републици Српској, коју организује Удружење Мрежа невладиних организација Републике Српске, те Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Србије.

Изложба ће бити одржана од 16.00 часова на Економском факултету Пале под покровитељством Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, града Источно Сарајево и општине Пале.

Душан Дачић је дипломирани правник из Параћина, а картографијом се бави из хобија.

Он је и аутор изложбе коју чини четрдесетак карти са подацима од првог званичног пописа у Кнежевини Србији из 1834. године до пописа у Краљевини Југославији из 1931. године, посљедњег пред Други свјетски рат. Ова изложба отоворена је недавно у Галеријском простору Завичајног музеја у Параћину.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com