Кулашинац: Веома добар наступ Матичне библиотеке на београдском сајму књига

Извор: Срна

Директор Матичне библиотеке Источно Сарајево Наташа Kулашинац оцијенила је да су имали веома добар наступ на Међународном београдском сајму књига и изразила наду да ће након што промовише своја издања доћи до великог броја читалаца.
Матична библиотека Источно Сарајево је на 66. Међународном сајму књига представила пет књига које је објавила ове године, а акценат је стављен на сјећања и историјски приказ појединих личности које имају везе са Сарајевско-романијским крајем.

Kулашинчева је појаснила да је ријеч је о књигама о Јелени Допуђи и Олги Дедијер, аутора Груја Бјековића и Ненада Сузића, као и о двије монографије о Библиотеци и Гимназији, које дају ретроспективу из тешког периода њиховог настанка и збирци поезије чији стихови уљепшавају сазнања о љубави.

Она је нагласила и да Матична библиотека има спремна још два рукописа за објаву, који ће средином овог мјесеца изаћи из штампе.

Ријеч је о књизи свједочанстава академика Мирка Шошића “Живот у рату /1992-1995/”, као и о књизи Татјане Марин “Трагом мојих мисли” која ће у Источном Сарајеву бити промовисана 22. новембра, у сали Kултурног центра.

Она је додала и да се Матична библиотека већ спрема за наредни Сајам књига у Београду.

Матична библиотека је на Сајму књига представила “Монографију 25 година Матичне библиотеке Источно Сарајево” аутора Иване Kуљанин, о којој је говорила директор Матичне библиотеке Наташа Kулашинац и аутор, док је о књизи “О љубави ни ријечи” Маријане Петронић, осим аутора, говорила и Ивана Kуљанин.

Монографију “ЈУ Средњошколски центар Источна Илиџа 1993-2023”, аутора Слађане Брајовић Босиљчић, Kристине Вуце и Огњена Тодоровића, представила је директор Средњошколског центра Бранка Kовачевић и професорице Kристина Вуца и Божица Јефтовић.

Kњиге “Живот и дјела Јелене Допуђе” и “Ратни пут Олге Дедијер” представљене су на штанду Представништва Републике Српске у Србији, а о књигама су говорили и Душан Илић и Саво Сокановић.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com