Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /latinica

Ivanović: Novi inkubator omogućiće bezbjedan transport novorođenčadi

Izvor: Srna

Trasportni inkubator koji je Bolnica “Srbija” u Istočnom Sarajevu dobila zahvaljujući akciji “S ljubavlju hrabrim srcima” omogućiće bezbjedniji transport novorođenčadi do najbliže tercijarne ustanove, istakla je načelnik Odjeljenja pedijatrije Tamara Ivanović.

Ivanovićeva je rekla da je riječ o najsavremenijem transportnom inkubatoru koji postoji na tržištu, te da su uz njega dobili i pumpu za infuziju, što omogućava najbolju moguću njegu za novorođenčad.

Ona je istakla da Odjeljenje pedijatrije trenutno posjeduje svu neophodnu opremu za normalan rad.

“Moram pohvaliti akciju `S ljubavlju hrabrim srcima`, koja je održana pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. Drago mi je da je ova divna i plemenita akcija dobila svoj epilog”, naglasila je Ivanovićeva.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio je u ponedjeljak, 30. oktobra, u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Srpske inkubatore i opremu koji su nabavljeni iz sredstava prikupljenih na donatorskoj večeri “S ljubavlju hrabrim srcima”, koja je održana pod njegovim pokroviteljstvom u decembru prošle godine.

Oprema je namijenjena bolnicama u Banjaluci, Doboju, Bijeljini, Foči, Gradišci, Prijedoru, Zvorniku, Trebinju, Nevesinju, Istočnom Sarajevu, kao i bolnici u Gračanici na Kosovu i Metohiji i Livnu u Federaciji BiH.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com