Sun. Dec 10, 2023
ћирилица /латиница

Ивановић: Нови инкубатор омогућиће безбједан транспорт новорођенчади

Извор: Срна

Траспортни инкубатор који је Болница “Србија” у Источном Сарајеву добила захваљујући акцији “С љубављу храбрим срцима” омогућиће безбједнији транспорт новорођенчади до најближе терцијарне установе, истакла је начелник Одјељења педијатрије Тамара Ивановић.

Ивановићева је рекла да је ријеч о најсавременијем транспортном инкубатору који постоји на тржишту, те да су уз њега добили и пумпу за инфузију, што омогућава најбољу могућу његу за новорођенчад.

Она је истакла да Одјељење педијатрије тренутно посједује сву неопходну опрему за нормалан рад.

“Морам похвалити акцију `С љубављу храбрим срцима`, која је одржана под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика. Драго ми је да је ова дивна и племенита акција добила свој епилог”, нагласила је Ивановићева.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик уручио је у понедјељак, 30. октобра, у Универзитетском клиничком центру /УКЦ/ Српске инкубаторе и опрему који су набављени из средстава прикупљених на донаторској вечери “С љубављу храбрим срцима”, која је одржана под његовим покровитељством у децембру прошле године.

Опрема је намијењена болницама у Бањалуци, Добоју, Бијељини, Фочи, Градишци, Приједору, Зворнику, Требињу, Невесињу, Источном Сарајеву, као и болници у Грачаници на Косову и Метохији и Ливну у Федерацији БиХ.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com