Данас почињу “Дани Болнице Србија”

Извор: Филтер

Данас почињу „Дани Болнице Србија“, и трајаће до 10. новембра, а биће одржан низ активности у којима ће учествовати медицински радници.

За данас је планирана акција добровољног даривања крви радника Болнице.

Предавање за медицинске сестре и техничаре о теми „Изазови исправне венепункције и манипулације узорцима крви“, као и показна вјежба „Збрињавање хитних стања на терену“, заказано је 8. новембра, а одржаће га дипломирани медицинар здравствене његе Биљана Ћургуз из Универзитетског Kлиничког центра Републике Српске.

“Велика нам је част и привилегија што ће се по први пут у Републици Српској у Болници „Србија“ у сарадњи са Удружењем кардиолога Републике Српске организовати „Школа електрокардиографије“, која ће се одржати у нашој болници 9. новембра 2023. године, гдје ће бити уприличена предавања еминентних стручњака из области кардиологије”, раније су најавили из Болнице “Србија”.

У овој установи до сада су одржана два симпозијума који су, како истичу из Болнице, сигурно били међу најзначајнијим догађајима за комплетан здравствени систем на подручју Сарајевско-романијске регије.

Традиционални трећи симпозијум Болнице “Србија” одржаће се 10. новембра са почетком у 9.00 часова.

“Стручни научни скуп је прилика да се представе новине у лијечењу и терапији, а Болница „Србија“ сигурно постаје мјесто окупљања стручњака у свим областима медицине”, истакли су из ове здравствене установе.

Тема овогодишњег научног скупа је „Kардиометаболички синдром – савремени приступ у дијагностици и лијечењу”, а циљ организације је да медицински радници упознају најсавременије ставове у дијагностици и лијечењу које је све учесталије код савременог човјека.

Из Болнице подсјећају да су школа електрокардиографије и Симпозијум акредитовани скупови који ће бити бодовани.

Догађаји се организују под покровитељством Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске и Града Источно Сарајево, а у сарадњи са Удружењем кардиолога Републике Српске и Удружењем ендокринолога и дијабетолога Републике Српске.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com