Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /латиница

Генерал Гојко Кнежевић предложен за начелника Заједничког штаба Оружаних снага

Фото: РТРС

Извор: Срна

Генерал Гојко Кнежевић предложен је за начелника Заједничког штаба Оружаних снага БиХ и на тој функцији требало би да замијени Сенада Машовића, потврдио је замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић.

Гогановић је за Срну рекао да би Предсједништво БиХ на наредној сједници требало да потврди именовања чланова новог генералског кора Оружаних снага БиХ, међу којима је и генерал Кнежевић.

Списак од 13 генерала Предсједништву БиХ је прослиједио министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез, након што га је усаглашен са замјеницима, Гогановићем и Славеном Галићем.

Након Предсједништва БиХ, чланове генералског кора требало би да потврди и Парламентарна скупштина БиХ.

Кнежевићеви замјеници за операције, односно ресурсе требало би да буду Марко Стојчић и Мирсад Ахмић.

Мирзет Лубеновић предложен је за команданта Оперативне команде, а за замјенике за операције и ресурсе Небојша Бошњак и Здравко Резо.

На мјесто команданта Команде за подршку предложен је Томо Коленда, а за замјенике за операције и ресурсе Јасмин Чајић и Радован Јовић.

Славен Блавицки, Фахир Жилић и Милорад Крајшумовић предложени су за команданте Четврте, Пете и Шесте пјешадијске бригаде Оружаних снага БиХ.

На позицију генералног инспектора у Генералном инспекторату Министарства одбране у Савјету министара предложен је Един Фако.

Министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез јуче је, уз сагласност два замјеника, доставио Предсједништву БиХ приједлог одлука за именовање генерала и официра за генералске позиције, као и друге акте који се односе на унапређења и пензионисање дијела садашњих генерала.

Одлуке су донесене на основу остварених резултата у раду, уважавајући и мноштво обављених разговора, те консултација са партнерима, саопштено је јуче из ресорног министарства.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com