Вулин поднио оставку на мјесто директора БИА

Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Извор: РТРС

Александар Вулин поднио је данас неопозиву оставку на мјесто директора Безбедносно информативне агенције Србије.

Изјаву Александра Вулина преносимо у цијелости:

Предсједник Александар Вучић и Србија сусрећу се са пријетњама и уцјенама које се могу поредити само са аустро-угарским ултиматумом из 1914. године. Од нас се тражи да признамо Косово, да напустимо Републику Српску и да уводећи санкције Руској Федерацији престанемо бити суверена земља и нација. Уколико би пристали да то и учинимо следећи захтјев би био протјеривање кинеских инвестиција, безусловна технолошка и економска зависност од Запада, као и наставак политичке и територијалне дезинтеграције Србије и прихватање западних вриједности у којима нема мјеста за традиционалну породицу и нацију, а на крају ни за социјалну правду.

САД и ЕУ траже моју главу као предуслов за неувођење санкција Србији. Нисам узрок уцјена и притисака на Србију и Српски свијет, али нећу да дозволим да будем повод за уцјене и притиске на Србију и Српски свијет. Зато подносим неопозиву оставку на мјесто директора БИА.

Санкције које су уведене мени јесу доказ моје упорне борбе за јединство Срба, али увођење санкција Србији, за шта би се искористило моје даље руковођење БИА, биле би доказ моје себичности. Први показатељ исправности моје одлуке биће лицемјерне изјаве функционера САД и ЕУ у којима ће се заклињати да нису ни хтјели да нам уведу казне и санкције.

Моја оставка неће промијенити политику САД и ЕУ према Србији, али ће успорити нове захтјеве и уцјене. Санкције Русији нису добили, српско признање Косова нису добили, али једну српску главу јесу. Одбијам да због било ког положаја постанем дио антируске и антисрпске хистерије, да престанем да бринем о Републици Српској и њеном опстанку и да престанем да вјерујем у неминовност уједињења Срба и стварања Српског свијета, одбијам да одустанем од политике војне неутралности и братства са Русијом и Кином.

Ово је мала побједа САД и ЕУ, али и моја велика побједа јер сам доказао да су Србија и српски народ вриједни сваке жртве. Мала је моја жртва у односу на величину светиња које браним.

Захваљујем се предсједнику Вучићу на прилици да браним Србе и Србију и молим га да остане предсједник свих Срба, посљедњи слободни вођа у Европи, на понос свих Срба. Надам се да ћемо и у овим изборима заједно водити борбу за слободну Србију.

Живјела Србија
Живјела Република Српска
Живио Српски свијет

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com