Вечерас и сутра филм “Чувари формуле” у Културном центру

Извор: Филтер

Филм “Чувари формуле” биће приказан у Културном центру Источно Ново Сарајево у понедјељак и уторак, 13. и 14. новембра, у 20.00 часова.

У јеку хладноратовске кризе група научника у Институту „Винча” спроводи тајни пројекат, који предводи професор Драгослав Поповић.

Стицајем непредвиђених околности, они бивају изложени смртоносној дози зрачења, због чега их југословенска тајна полиција одводи на лијечење у париску клинику Института „Кири”. Француски докторски тим на челу са Жоржом Матеом закључује да је њихово стање критично и да су им дани одбројани. Он предлаже да се по први пут у историји изведе деликатна и неизвјесна интервенција. Да ли је у питању експеримент над људима или он заиста жели да им помогне – постаје мучно питање за југословенске научнике.

Филм је режирао Драган Бјелогрлић а глуме Алексис Маненти, Радивоје Раша Буквић, Лионел Абелански, Жереми Лаерт, Оливије Бартелеми, Ан Сера , Предраг Мики Манојловић, Драган Бјелогрлић, Јован Јовановић и Огњен Мићовић.

Цијена улазнице је 5 КМ.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com