Јавни позив становницима Источне Илиџе за суфинансирање набавке пластеника

Извор: Филтер

Општина Источна Илиџа упутила је позив становницима ове општине за реализацију Пројекта сеоског предузетништва и пољопривреде (РЕАДП).

Овај пројекат се суфинансира средствима Међународног фонда за развој пољопривреде – ИФАД и општине Источна Илиџа, а имплементира га Кластер „СРП“ у сарадњи са Јединицом за кординацију пољопривредних пројеката при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

“Пројекат подразумјева набавку пластеника површине од 50м2 и 100м2 са комплетном опремом за наводњавање „кап по кап“ и монтажом”, саопштено је из општине Источна Илиџа.

Пројекат се финансира тако што 40% вриједности старт-пакета сноси ИФАД пројекат, односно 50% уколико су подносиоци захтјева жене или млађи од 35 година, 30% вриједности старт-пакета општина Источна Илиџа и 30% вриједности старт-пакета корисници пројекта (мушкарци) односно 20% жене или млађи од 35 година.

Право учешћа у Програму путем суфинансирања имају заинтересовани пољопривредни произвођачи са општине Источна Илиџа (физичка лица), која имају пребивалиште на општини Источна Илиџа као и лица која нису корисници I и II старт пакета.

Како се наводи у позиву, предност приликом додјеле старт пакета путем суфинансирања имају незапослене особе, млади људи и млади брачни парови, социјално и материјално угрожене особе, запослени грађани са ниским мјесечним примањима.

Општи критерији за одабир корисника у оквиру Јавног позива:

-корисници који имају пребивалиште на подручју општине Источна Илиџа
-да имају примања мања од 500,00 КМ по члану домаћинства
-да учествују у суфинансирању 30% од набавне цијене старт пакета (мушкарци) односно 20% уколико се ради о женама или млађим од 35 година.

Потребна документација за пријаву треба да садржи:
– захтјев
-увјерење о пребивалишту (CIPS)
-доказ о броју чланова домаћинства (кућна листа)
-упитник за избор корисника
-изјава о испуњености услова са суфинансирање
-документација која доказује мјесечна примања домаћинства.

Корисници првог и другог „start up“ пакете немају право аплицирања.

Заинтересовани грађани могу да се јаве у Одјељење за привреду и друштвене дјелатности општине Источна Илиџа на број телефона 057/316-026, гдје ће добити упуства за попуњавање анкентног листића и аплицирати за наведени пакет.

Рок за подношење пријаве је 31. октобар.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com