Fri. Jul 19, 2024
ћирилица /латиница

Чампара, Вучинић и Лакић о амбицијама КМФ “Танго” и хуманитарним активностима

Аутор: Филтер/Мира Костовић

Наступ јуниорске екипе КМФ “Танго” у Омладинској Премијер лиги БиХ, хуманитарне активности клуба и наступ првог тима у Другој лиги – група Југ биле су теме конференције за медије представника КМФ “Танго” из Источног Сарајева.

Мирко Чампара, шеф стручног штаба КМФ “Танго”, најавио је да ће пакет који садржи годишњу улазницу за утакмице првог тима и јуниора, те мајицу коштати 100 КМ. Од тог износа ће 20 КМ бити усмјерено у фонд који ће помагати хуманитарне акције за које се укаже потреба. Он је позвао све навијаче и симпатизере Танга, те суграђане да се активно укључе, прате и предлажу акције. Преостали дио биће употријебљен за рад клуба који има двије такмичарске селекције.

Чампара је додао да је “Танго” ове године први пут окупио јуниоре. Сматра да ће се футсал на најбољи начин промовисати управо кроз рад младих селекција.

“Неки млађи играчи су већ прикључени првом тиму а намјера нам је да се у будућности ослањамо на наше младе снаге. И онда када је “Танго” био најбољи клуб у држави и остваривао врхунске резултате у Европи, неки од играча из нашег града су били у тиму и мислим да је то једини исправан пут за опстанак у овако тешким временима за спорт. Промовисаћемо тако и то што смо уз помоћ људи из нашег града, прије свега подручног Савеза и Општине Источно Ново Сарајево, успјели да убацимо наше јуниоре у Премијер лигу. Вјерујемо да ће моћи да покажу своје знање и вјештине”, рекао је Чампара.

Међу футсалерима јуниорске селекције клуба су Стефан Вучинић и Вук Лакић.

Вучинић футсал игра двије године и наступао је за јуниоре ГФЦ “Сарајево”.

“Вратио сам се у Танго и наша млада екипа очекује да остане у Премијер лиги, на средини табеле. Очекујемо за годину или двије да нападнемо врх табеле и остваримо што бољи резултат”, рекао је Вучинић.

Вуку Лакићу ово је прва сезона у футсалу јер се раније бавио само фудбалом.

“Млада смо селекција и нека реална очекивања наше јуниорске екипе су да се уиграмо и остваримо што боље резултате. У првом колу нам долази Брчко, а знамо да су у овој групи све екипе искусне и знају да играју тако да ће свака утакмица бити посебна борба”, поручио је Лакић.

Говорећи о амбицијама првог тима, шеф стручног штаба КМФ “Танго” истакао је да је то пласман у Прву лигу Републике Српске. Након тога клуб ће покушати да се врати у Премијер лигу БиХ.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com