Mon. Jul 22, 2024
ћирилица /латиница

Фонд за дјечију заштиту: Новчана подршка за дјецу и породице поводом “Дјечије недјеље”

Извор: РТРС

У складу са Програмом које је донијело Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске обиљежава се “Дјечија недјеља” у Републици Српској у 2023. години, саопштено је из Фонда за дјечију заштиту.


Циљ је подстицање и организовање разноврсних културно-образовних, рекреативних и других манифестација посвећених дјеци и предузимања других мјера за унапређење развоја дјечије заштите

Манифестација “Дјечија недјеља” одржаће се у периоду од 02 до 08. октобра 2023. године, под заједничким слоганом: “Другарство чувајмо, љубав његујмо”.

Током трајања “Дјечије недјеље” Фонд за дјечију заштиту Републике Српске је узео активно учешће и дао свој допринос унапређењу друштвене бриге о дјеци и породицама са дјецом у Српској.

Фонд за дјечију заштиту обезбиједио је новчану подршку за породице кориснике права на додатак на дјецу чији је развој осујећен неповољним породичним, социјалним и здравственим приликама, и то за дјецу под старатељством; породице са троје и више дјеце са сметњама у развоју и новорођене тројке у периоду од “Дјечије недјеље 2022. године” до “Дјечије недјеље 2023.године”.

За поменуте категорије новчана подршка ће се извршити данас.

Такође, обезбијеђене су награде за дјецу из ЈУ Дома за дјецу и омладину без родитељског старања “Рада Врањешевић” и Удружење грађана “Дајте нам шансу – Звјездице”, чији су ликовни радови проглашени најбољим (прва три мјеста) у припремним активностима обиљежавања Дјечије недјеље, односно израде идејног рјешења плаката поводом одржавања Дјечије недјеље.

Исто тако, подржаће се установе и организације које су у претходном периоду реализовале активности у циљу унапређења положаја дјеце вулнерабилних категорија.

У сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите Српске припремљен је промотивни плакат поводом обиљежавања “Дјечије недјеље” који је достављен јавним установама и невладиним организацијама, у чијем су фокусу дјеца са подручја Српске.

Циљ обиљежавања поменутих активности, на нивоу републичких установа, су промоција, едукација, очување и унапређење здравља дјеце, образовања, инклузивног образовања, васпитања, културе и спорта, заштита дјеце без родитељског старања, те заштита дјеце од свих облика насиља.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com