Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /latinica

Filmski kampus na Palama

Izvor: Srna

Kinoteka Republike Srpske naredne sedmice organizuje “Filmski kampus – program za studente”, a otvaranje je planirano projekcijom dokumentarnog filma “Ju grupa – trenutak sna”.

Kampus će biti otvoren u ponedjeljak, 9. oktobra, u Kulturnom centru Pale u 19.00 časova, saopšteno je iz Kinoteke Republike Srpske.

Program za studente planirana je od 11. do 13. oktobra od 9.00 do 14.00 časova, a filmski program od 19.00 i 20.00 časova.

Gosti Kinoteke Republike Srpske u kampusu biće studenti akademija umjetnosti iz Srbije, Crne Gore, Makedonije i Republike Srpske.

Na ovogodišnjem 12. Kampusu predavači će biti priznati filmski radnici iz regiona kao što su Đorđe Kadijević, Darko Lungulov, Draško Gajić, Vera Vlajić, Goran Volarević, Predrag Velinović, Slobodan Simojlović, Irfan Mensur i Uroška Tatomir.

Ulaz na projekcije filmova i program za studente biće besplatan u Kulturnom centru Pale.

Održavanje ovogodišnjeg filmskog kampusa na Palama podržali su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, opština Pale, Kulturno-sportski centar “Pale”, ugostiteljski objekti, a medijski pokrovitelj je Radio-televizija Republike Srpske.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com