Филмски кампус на Палама

Извор: Срна

Кинотека Републике Српске наредне седмице организује “Филмски кампус – програм за студенте”, а отварање је планирано пројекцијом документарног филма “Ју група – тренутак сна”.

Кампус ће бити отворен у понедјељак, 9. октобра, у Културном центру Пале у 19.00 часова, саопштено је из Кинотеке Републике Српске.

Програм за студенте планирана је од 11. до 13. октобра од 9.00 до 14.00 часова, а филмски програм од 19.00 и 20.00 часова.

Гости Кинотеке Републике Српске у кампусу биће студенти академија умјетности из Србије, Црне Горе, Македоније и Републике Српске.

На овогодишњем 12. Кампусу предавачи ће бити признати филмски радници из региона као што су Ђорђе Кадијевић, Дарко Лунгулов, Драшко Гајић, Вера Влајић, Горан Воларевић, Предраг Велиновић, Слободан Симојловић, Ирфан Менсур и Урошка Татомир.

Улаз на пројекције филмова и програм за студенте биће бесплатан у Културном центру Пале.

Одржавање овогодишњег филмског кампуса на Палама подржали су Министарство просвјете и културе Републике Српске, општина Пале, Културно-спортски центар “Пале”, угоститељски објекти, а медијски покровитељ је Радио-телевизија Републике Српске.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com